Aasta vabatahtliku tiitel kuulub Triinu Singile

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
TÄNULIK: Triinu Singi sõnul motiveerib tunnustus teda jätkuvalt tegema seda, millest ta rõõmu tunneb.
TÄNULIK: Triinu Singi sõnul motiveerib tunnustus teda jätkuvalt tegema seda, millest ta rõõmu tunneb. Foto: Erakogu

Saaremaa lasterikaste perede ühenduse vabatahtlik Triinu Sink pälvis Eesti aasta vabatahtliku tiitli.

Eesti külaliikumine Kodukant ja vabaühenduste liit tunnustasid aasta vabatahtlikke ning kodanikuühiskonna aasta tegijaid pühapäeval Harjumaal Anija mõisas. Tunnustused andis üle ürituse patroon, president Kersti Kaljulaid.

“See tunnustus on minu jaoks väga suur üllatus ja tähendab tohutult palju,” ütles Triinu Sink Saarte Häälele. “Ma enda arvates ei ole teinud midagi ekstra – olen nende nelja aasta jooksul teinud seda, mis mulle meeldib, ja olnud mina ise. Seepärast on tunnustusel minu jaoks veelgi sügavam tähendus.”

Triinu Sink on Saaremaa lasterikaste perede ühendusega seotud 2016. aastast, mil ta ülikoolis õppides pidi valima endale praktikakoha. Oma üllatuseks leidis ta tol hetkel Vabatahtlike Värava kaudu vaid ühe Saaremaal tegutseva vabaühenduse – Saaremaa lasterikaste perede ühenduse.

“Täna olen ma selle eest ütlemata tänulik, et ühtegi teist organisatsiooni ei leidnud,” tunnistas Sink. “Olen kasvanud selle MTÜ, õigemini nende inimeste külge.” 

Triinu Singi sõnul koondab Saaremaa lasterikaste perede ühendus inimesi, kes sütitavad ja inspireerivad. “Läbi nelja aasta on mind saatnud nende juhtmõte “mitte kas, vaid kuidas”,” ütles ta. Triinu sõnul motiveerib aasta vabatahtliku tiitel teda jätkuvalt tegema seda, millest ta rõõmu tunneb ja mille kaudu ennast teostada saab.

“Minu jaoks on olnud suurim väljakutse jagada – tööülesandeid, oma mõtteid, tundeid, vastutust,” rääkis tänavu 1. septembrini ühingut juhtinud ja praegu seal taas vabatahtlikuna kaasa lööv Sink. “Ühenduses tegutsedes ja seda juhtides pidin õppima teisi inimesi usaldama. Mul oli suurepärane eeskuju ja mentor Ingrid Leemet, kelle tugi ja panus nende nelja aasta jooksul on olnud hindamatu.”

Triinu Singi sõnul rõõmustab teda see, et ühendus on kasvanud – nii liikmete arvu kui ka tegevuste poolest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles