Terviseamet magas maha salapeo kohta politseilt tulnud info

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Georg Ots SPA
Georg Ots SPA Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare spaahotellis peetud ehitusettevõtja juubelisünnipäevast teadis eelnevalt politsei, kes teavitas terviseameti töötajat. Siis info aga toppas, sest ametnik ei leidnud asjaga tegelemiseks aega. 

Simmo Saar
Simmo Saar Foto: Ants Liigus

“Paraku tulenevalt suurest töökoormusest ei jõudnud Saaremaa inspektor edastada teavet Lääne regionaalosakonna juhile,” ütles terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar rääkis Saarte Häälele, et GOSPA inimesed politseid planeeritavast peost ei teavitanud. Politsei kooskõlastust vajavad vaid avalikud üritused.

“Siiski jõudis info üritusest eelnevalt kohaliku politseini, kes andis selle info enne peo toimumist edasi ka terviseametile,” ütles Antsaar.

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar
Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Rainer Antsaare sõnul rääkisid ka peokorraldaja ja hotelli esindaja 29. novembri öösel vallavalitsuse ja politsei esindajatele, et neil on olemas terviseameti luba ürituse toimumiseks.

Hullumeelne pidu

Sünnipäevalaps, Nordecon Betooni juhatuse esimees Mait Rõõmusaar kinnitas Delfile, et tegi koostöös spaa personaliga nii peo eel kui ka ajal kõik endast oleneva, et see mööduks ohutult.

Rõõmusaar nimetas oma sünnipäevapidu sotsiaalmeedias takkajärele “suht hullumeelseks”.

Eelnevalt oli korraldustoimkond pidanud oluliseks, et erapidu jääks avalikkuse eest varjatuks.

“Välisukse juures oli tahvel, kus peale toimuva ürituse ajakava oli suurelt märgitud palve, et peolised antud üritust sotsiaalmeedias ei kajastaks,” teatas valla järelevalveteenistuse juhataja Karel Koovisk kirjas terviseametile. 

“Terviseamet pole üritusele luba andnud,” kinnitas eile veel kord ameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar. Samas tunnistas ta, et politsei tõesti teavitas terviseameti Saaremaa inspektorit, et GOSPA on broneeritud erapeoks. Ta lisas, et kahjuks ei pidanud ei ürituse korraldaja ega ruumide rentija vajalikuks eelnevalt terviseametiga nakkusohutuse ja ürituse mõttekuse osas konsulteerida.

“Samuti ei saa sellisel moel edastatud informatsiooni lugeda terviseameti teavitamiseks,” lisas Saar. 

Politseijuht Rainer Antsaar märkis, et üritused ja peod pole keelatud, kuid tuleb lähtuda piirangutest. “Samamoodi saavad viiruse levikut aeglustada ettevõtted, kes peavad ürituse korraldamisel lähtuma seatud piirangutest,” ütles Antsaar. 

Jaan Leivategija
Jaan Leivategija Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Abivallavanem Jaan Leivategija kinnitas, et vallavalitsusel puudus eelinfo peo kohta. 29. novembril kontrollisid vallaametnikud alkoholimüügi piirangust kinnipidamist meelelahutusasutustes ning vald kaasas politseinikud ametiabi korras. Teiste seas kontrolliti GOSPA hotelli.

Karel Kooviski kirjast terviseametile selgus, et peol viibis kuni 250 inimest, kelle hulgas oli väga palju Eesti tuntud ettevõtjaid ja poliitikuid.  

Näiteks osales peol riigikogu liige Kristina Šmigun-Vähi. “Sündmus korraldati kõiki reegleid arvesse võttes,” vahendas tema sõnu eile Õhtuleht. 

Emotsionaalne märgukiri

Pärast skandaalse salapeo esimest kajastust kolmapäevases Saarte Hääles sai Karel Koovisk oma märgukirja tonaalsuse tõttu ülemustelt peapesu. 

Leivategija loobus selle kohta kommentaari andmisest, kuid möönis: “Terviseametile edastatud märgukiri oli pisut emotsionaalne, aga kindlasti mitte alusetu. Ametnike poolt oleks olnud korrektne piirduda tuvastatud asjaolude edastamisega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles