Lagle Levitile pianistide konkursilt kolmas koht

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VIIMISTLETUD: Lagle Levit võistluslugusid esitamas.
VIIMISTLETUD: Lagle Levit võistluslugusid esitamas. Foto: Kuvatõmmis

Orissaare muusikakooli klaveriõpilane Lagle Levit sai üleriigilisel noorte pianistide konkursil Eesti Kõla IX oma vanuserühmas III preemia.

Kairit Leviti käe all harjutav Lagle lõi kaasa kaheteistkümne osalejaga III B vanuserühmas. Esimest preemiat selles rühmas tänavu välja ei antud, lisaks Laglele said auhinnalise koha veel kaks osalejat.

Hoolimata noorest east on Lagle osalenud juba paljudel konkurssidel ja sageli saavutanud ka auhinnalisi kohti. Lisaks headele eeldustele iseloomustab teda töökus ja soov palju harjutada, ütles Orissaare muusikakooli direktor Martti Nõu. Ta märkis, et tulemus on seda väärtuslikum, et konkursile kogunevad igal aastal Eesti parimad noored pianistid ja selle taset peetakse klaverimuusika alal Eesti kõige tugevamaks.

Tallinna muusikakeskkooli korraldatud võistlus viidi tänavu läbi videosalvestiste hindamisena. Žürii oli rahvusvaheline, koosseisus Toomas Vana (Eesti, Saksamaa), Kari Tikkala (Soome) ja Rudolfs Vanks (Läti).

Seekordse võistluse repertuaaris domineeris eesti heliloojate klaverimuusika, mille kõrval mängiti ka klassikalise stiili suurvorme ja Beethoveni loomingut.

Vaata Lagle konkursietteastet siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles