Nurrunurk ootab ikka veel reisisell Nöbinina peremeest

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
KIISU NÖBININA: Nurrunurga töötaja Anu Lember demonstreerib reisisellist hoolealust.
KIISU NÖBININA: Nurrunurga töötaja Anu Lember demonstreerib reisisellist hoolealust. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Novembris Tallinnast Lasnamäelt Saaremaale sattunud tõukass ootab siiani Nurrunurga varjupaigas omanikku, ehkki paljud on soovinud uhke välimusega loomale uut kodu pakkuda.

“22 kodupakkujat,” luges Nurrunurga perenaine Tuula Pennanen kokku inimesed, kes Nurrunurgas Nöbininaks ristitud kassi endale soovivad. 

Ometi pole ta kiirustanud kassi uude kodusse andma: “Mine tea, äkki veel juhtub jõuluime ja õige omanik ilmub välja!” (Neil, kes kiisu ära tunnevad, paluvad Anu ja Tuula helistada telefoninumbril +372 56 612 353 või +37 256 211 309.)   

Pennaneni sõnul on Nurrunurk teinud kõik, mis võimalik: andnud Lasnamäelt Saaremaale varjupaika sattunud kassist teada Facebookis – ka sealses grupis “Märgatud Lasnamäel” – ning kuulutanud Postimehes. Kiisust-reisisellist tegi lisaks Saarte Häälele uudise ERR. 

Briti lühikarvalisel kassil, kelle venelasest veokijuht 26. novembril Võru tänavalt vettinuna leidis ja autoga Saaremaale tõi, pole kiipi. Nurrunurga veterinaari sõnul võib kass olla nii steriliseeritud või steriliseerimata emane kui ka kastreeritud isane. 

“Välisel vaatusel on seda keeruline kindlaks teha,” tähendas Pennanen. 

Kuna pole ka teada, kas nägus kass on vaktsineeritud või mitte, pole Nöbinina seni vaktsiinisüsti saanud. Küll aga on puhastatud kiisu silmad ja kõrvad ning talle ussirohtu antud. 

Tuula sõnul sai Nöbinina esialgsest pelgusest kiiresti üle. Puurist väljas, jalutab kass oma toas ringi. Samuti meeldib talle süles olla. 

Tuula Pennanenil on hea meel, et jõulukuul on nii mõnigi Nurrunurga asukas endale kodu saanud – küll pojad, küll juba täiskasvanud kassid. Eelmisel nädalal kolis uue pererahva juurde kolm kassi. 

Samuti rõõmustab Nurrunurga perenaine selle üle, et leidub inimesi, kes ei pea paljuks varjupaiga tegevust toetada. “Meie kontole on annetatud – küll kahekümne, küll viiekümne euro kaupa – kokku ligi 700 eurot,” ütles Tuula Pennanen. “Suur tänu kõigile, kes on meid aidanud!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles