Saaremaa vallas saab preemiat 100 teenistujat

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Euro/raha.
Euro/raha. Foto: unsplash.com

Preemiasaajate hulka kuuluvad inimesed, kes eriolukorra ajal täiendavaid tööülesandeid täitsid. Erinevalt varasematest aastatest kõik teenistujad tänavu preemiat ei saa. Vallavanema veel  koostamisel oleva käskkirja järgi on preemia suurus 200 eurot, mis teeb kogukuluks ligikaudu 20 000 eurot. 

Vallavanem Mikk Tuisk ütles, et teenistujad tegid kevadel tööd siis, kui vaja, mitte siis, kui seda sätestas tööaeg. “Keegi ei ole käinud preemiat küsimas,” lisas Tuisk, viidates, et preemia maksmine on vallavalitsuse algatus. Tema arvates ei ole 200-eurone preemia selle perioodi eest üleliia suur summa. 

Vallavalitsuse töötajaid kasutati toiduringide korraldamisel ja hooldekodudes. “Näiteks ametnik pani öösel kell üks järgmise päeva toidu vedamiseks kaste kokku,” selgitas Tuisk, kuidas paljud ametnikud tegelesid ka igapäevase logistikaga, et abi selle vajajateni jõuaks. 

Vallavanem meenutas ka töökoormust, mis tekkis siis, kui tuli läbi vaadata erilubasid Saaremaale pääsemiseks. “Neid lube menetleti ikka poole ööni,” sõnas Mikk Tuisk. 

Varasematel aastatel on üldjuhul preemiat maksnud kõigile teenistujatele ja allasutuste töötajatele. Esimest korda tõmmati tagasi eelmisel aastal. Selle põhjuseks tunamullu makstud preemiate summa, mis oli ligi 800 000 eurot ning millega toonane vallavanem Madis Kallas pälvis vallavolinike kriitika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles