Vald kehtestab Saaremaal reklaamimaksu

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare linn.
Kuressaare linn. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus tahab kehtestada ülevallalist reklaamimaksu, mida seni on võetud vaid Pöide piirkonnas ja Kuressaare linnas. Teistes kohtades pole endiste valdade ajal sarnast maksu olnud. 

Vallavolikogule valitsuse poolt saadetud eelnõus on peamise maksu suuruseks määratud ühe ruutmeetri eest viis senti päevas. Kuressaares on eritingimused ning vanalinnas, puhkealal ja Tallinna tänaval oleks maksu suurus 30 senti päevas ruutmeetri eest. Erihind hakkaks kehtima ühissõidukitele ja tänava kohal olevale reklaamile. 

Abivallavanem Jaan Leivategija ütles, et lisaks maksule määratakse ära ka näiteks kujundustingimused, paigaldamise kord ja reklaamimaksu kogumine. Reklaami paigaldamiseks peab loa saama vallavalitsuselt. 

Reklaamimaksust on võimalik ka vabastust saada. Nii näiteks on tasuta teatrite, kinode, muuseumide, näituste, kultuuri- ja spordiürituste reklaam, aga ka ettevõtte asukohatähistus. Kokku on reklaamimaksust vabastamiseks eelnõus kümme erinevat alust. Lisaks võib vallavalitsus anda maksusoodustusi heategevusürituste reklaami ja sotsiaalreklaami osas.

Piirkondades, kus maks seni kehtinud on, tuleb edaspidi maksta senisest vähem. Kuressaares maksis enne ööpäev reklaami ühe ruutmeetri kohta 13 senti, Pöidel sõltus hind reklaami suurusest, kuid ruutmeetrine reklaam maksis koguni 43 senti päevas. 

Veidi kallimaks läheb maks Kuressaare kesklinnas ja muinsuskaitsealal, kus enne oli hinnaks 26 senti ruutmeetri kohta ööpäevas. 

Reklaamimaks Saaremaal

• Vanalinna muinsuskaitsealal, Kuressaare linna puhkealal, Kuressaare linnas Tallinna tänaval ning selle lähialalt Tallinna tänavale suunatud reklaam 0,30 eurot 1 m² reklaampinna eest päevas;

• tänavate kohal (bänner) 1 eurot 1 m² reklaampinna eest päevas;

• ühissõidukitel 0,20 eurot 1 m² reklaampinna eest päevas;

• ühissõiduki kogu välispinna kujundus reklaamina 2 eurot päevas;

• ühe mittestatsionaarse reklaami maksumäär on 32 eurot 12 kuu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles