31. märtsini saab lõpetada pensionilepingud

Saarte Hääl
Copy
Pensionär. Foto on illustreeriv.
Pensionär. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pensioni teise samba muudatuste tõttu saab vajadusel kuni selle aasta 31. märtsini erandkorras lõpetada enne 2021. aastat sõlmitud teise samba pensionilepingud – see eeldab vastava avalduse esitamist, sest vaikimisi kehtivad lepingud edasi. 

“Teise samba reform muutis pensioni kogumise vabatahtlikuks ja andis sambaga liitunutele pensioniikka jõudes õiguse valida, kuidas oma pensioni välja võtma hakata, kas eluaegse või tähtajalise pensionina või ühekorraga. Sama õigust saavad selle aasta alguses soovi korral kasutada ka senised teise samba pensionärid,” ütles rahandusministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste pressiteates. 

Kui keegi tunneb, et pension elu lõpuni või kokkulepitud tähtajani pole see, mida ta vajab, saab erandkorras oma pensionilepingu lõpetada. Üles saab öelda pensionilepingu, mis on sõlmitud enne tänavuse aasta 1. jaanuari. Avaldus selleks tuleb esitada oma elukindlustusseltsile ja seda saab teha kuni 31. märtsini. 

Pensioni maksmine juba sõlmitud pensionilepingute alusel jätkub vaikimisi ja kõik, kes on oma valikuga rahul, ei pea midagi tegema. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles