Kudjape korvpalliplatsist saab uisuväljak

Kristina Õun
, Reporter
Copy
VEIDIKE KANNATUST: Millal uut väljakut proovida saab, oleneb Rasmus Tüütsi sõnul sellest, kuidas külmakraadid püsivad ja kui mitu kihti vett peab veel väljakule kallama.
VEIDIKE KANNATUST: Millal uut väljakut proovida saab, oleneb Rasmus Tüütsi sõnul sellest, kuidas külmakraadid püsivad ja kui mitu kihti vett peab veel väljakule kallama. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui MTÜ Kudjape Arenguselts tuli nädala keskel mõttele teha Kudjapele uisuplats, olid esimesed sammud hea idee elluviimiseks astutud juba järgmiseks hommikuks. Juba kuu lõpus saavad suuremad ja väiksemad liuväljale lustima minna. 

Kudjape arenguseltsi liige Rasmus Tüüts ütles, et uisuplatsi rajamise idee sündis seltsi koosolekul, mis toimus kolmapäeva õhtul. 

“Koosoleku mõte oli, et selts soovib korraldada 30. jaanuaril kuuskede põletamise Kudjape mänguväljaku lõkkeplatsil. Kuna aga kolmekuningapäevast on juba omajagu aega möödas, mõtlesime, et ehk ei ole enam nii palju kuuski, mida ühiselt põletada,” rääkis ta. 

Nii tekkiski kokku tulnud rahval mõte rajada hoopis liuväli. “Iseenesest on liuvälja jaoks vaja külma ilma, siledat platsi ja vett. Kuna külma ilma lubab ja plats on ka olemas, siis jäi üles küsimus, kuskohast saada vett. Järgmise päeva hommikuks oli meil juba kokkulepe päästeametiga, arenguseltsi liikmed leidsid traktori, mis platsi ette valmistas, ning koostöös kohalike elanikega oli kella neljaks esimene kiht vett juba peal,” rääkis Tüüts, kuidas praktiliselt 24 tunniga sai mõttest reaalne tulemus.  

Siiski on uisuplats praegu veel pisut toores. Millal uut väljakut proovida saab, oleneb Tüütsi sõnul sellest, kuidas külmakraadid püsivad ja kui mitu kihti vett peab veel väljakule kallama. Seetõttu tuleb uisutamisega kannatada järgmise nädalani. Praegu on uisuala juurde paigaldatud piirdelint ja märgitud, et jää pole veel valmis.

Kuuskede põletamine saab teoks 30. jaanuaril, kell 16.43 ehk päikeseloojangu ajal. Samal ajal avatakse ka uisuplats ning toimub heategevusmüük, mille tulud lähevad mänguväljakule jõulinnaku ehitamiseks. MTÜ Võimalus finantseeris omalt poolt linnaku ehitust 3000 euroga ning puudu on veel täpselt pool vajaminevast summast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles