Veebruarist saab vallalt elutingimuste parandamiseks taas toetust küsida

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Hajaasustuse programmi toel on võimalik välja ehitada veesüsteem ja kanalisatsioon, teha korda koduõuele viivad juurdepääsuteed või paigaldada autonoomne elektrisüsteem.
Hajaasustuse programmi toel on võimalik välja ehitada veesüsteem ja kanalisatsioon, teha korda koduõuele viivad juurdepääsuteed või paigaldada autonoomne elektrisüsteem. Foto: ANTS LIIGUS / PRNPM/EMF

Saaremaa valla elanikele on elamistingimuste parandamiseks tänavu hajaasustuse programmist ette nähtud kuni 6500 eurot pere kohta.  

Saaremaa vallavalitsuse keskkonnataristu peaspetsialisti Maire Kääridi sõnul on programmist toetuse maksmisel seekord eelistatud maal elavad lastega pered, vanaduspensionärid ning leibkonnad, kuhu kuuluvad puudega inimesed. Pered saavad taotleda toetust hooneteväliste veevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemide rajamiseks ning autonoomse elektrisüsteemi rajamiseks, samuti juurdepääsutee olukorra parandamiseks.

Riigi ja kohaliku omavalitsuse makstava toetuse maksimaalne suurus on 6500 eurot.

Programmi tänavune taotlusvoor avatakse 1. veebruaril ja taotlused tuleb esitada 1. aprilliks. 

Hajaasustuse programmi eesmärk on tagada hajaasustusega maapiirkondades elavatele peredele head elutingimused, et aidata kaasa elanike arvu püsimisele neis piirkondades. Hajaasustuse programmi üldise koordineerimise eest vastutab rahandusministeerium ja elluviimist korraldab riigi tugiteenuste keskus. 

Kõiki nõuetele vastavaid projektitaotlusi hinnatakse RTK koostatud metoodika järgi. Taotlusi rahuldatakse pingerea alusel kohalikule omavalitsusele eraldatud eelarve raames. Saaremaa valla  kohustus on tagada omapoolne rahaline panus – vähemalt 50 protsendi ulatuses taotlusvoorus antavast toetusest.

“Programmist eraldatud toetuseks loetakse ka viiel varasemal kalendriaastal programmist saadud toetuse summa,” ütles Maire Käärid. Ühe valdkonna ehk siis veevärgi, kanalisatsiooni, juurdepääsutee või autonoomse elektrisüsteemi jaoks on ühel majapidamisel programmist võimalik toetust saada üks kord kuue kalendriaasta jooksul.

Mullu esitati Saaremaa vallas hajaasustuse programmist toetuse saamiseks 184 taotlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles