Valjala kogudus soovib oma majas sotsiaalteenusega jätkata

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VALJALA SOTSIAALMAJA kliendid on plaanis üle viia vallale kuuluva Valjala perearstikeskuse teise korruse ruumidesse.
VALJALA SOTSIAALMAJA kliendid on plaanis üle viia vallale kuuluva Valjala perearstikeskuse teise korruse ruumidesse. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

EELK Valjala Martini kogudus tahab Saaremaa vallavalitsusega läbi rääkida koguduse hoones tegutseva sotsiaalmaja saatuse üle ja loodab, et kohalikud eakad saavad siiski harjumuspärases paigas ka pärast maikuud edasi elada.

Vald otsustas mitte pikendada Valjala kogudusele kuuluva Kiriku 3 maja rendilepingut, mis lõpeb 30. aprillil. 

Hannes Nelis
Hannes Nelis Foto: Saarte Hääl

Koguduse õpetaja Hannes Nelis ütles Saarte Häälele, et lepingu ülesütlemine tuli kogudusele ootamatult ja selle jätkamiseks ollakse valmis igati läbi rääkima, ka maja renti alandama. Praeguse lepingu järgi on rendisumma 500 eurot kuus, mis Nelise sõnul ei ole terve maja eest kindlasti väga kõrge.

Maja ülalpidamiskulusid peaks vähendama ka peagi valmiv maaküttelahendus, mis on osa valla ja koguduse kokkuleppest Valjala kooli ja lasteaia küttesüsteemi uuendamisel. Hannes Nelis nentis, et lisaks klientidele meeldiva elupaiga kaotamisele on kahetsusväärne ka järjekordsete töökohtade kadumine maapiirkonnast. Nimelt on sotsiaalmaja kaks töötajat jaanuarikuu lõpu seisuga koondatud.

Tulevaks nädalaks on kokku lepitud valla ja koguduse esindajate kohtumine, et olukorda arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles