Sander Mölder ja Lilian Hansar kultuuripreemia kandidaadid

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kultuuripreemia kandidaadid Lilian Hansar ja Sander Mölder.
Kultuuripreemia kandidaadid Lilian Hansar ja Sander Mölder. Foto: Saarte Hääl

Möödunud aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate loominguliste saavutuste eest on riigi kultuuri aastapreemia kandidaatide hulgas ka muusik Sander Mölder ja arhitekt Lilian Hansar.

Sander Mölderi esitas preemiale Eesti Kontsert muusiku 2020. aastal väljaantud albumite/salvestiste, muusikaliste kujunduste / kirjutatud muusika ning kontserttegevuse ja etenduste eest.

Arhitektide liit ja Eesti arhitektuurimuuseum esitasid Lilian Hansari aastapreemia kandidaadiks kaaluka linnaehituse ajaloo kogumiku “Eesti linnaehituse ajalugu. Keskajast tsaariaja lõpuni” koostamise idee algatamise, sisu eest vastutamise ja koostamise eest.

9600 euro suurusi aastapreemiaid antakse kokku välja viis. Taas kord kandideerib kultuuri elutööpreemiale Enda Naaber Nipsust. Seekord on esitaja Johannes Aaviku Selts. Mullu esitasid tema kandidatuuri Saaremaa vallavolikogu ja Saaremaa kunstiklubi.

64 000 euro suurune kultuuri elutööpreemia antakse kolmele isikule.

Riigi spordi aastapreemia kandidaatide seas on aga rallisõitja Ken Torn, kes võitis mullu EM-i kuldmedali klassis ERC3. Kandidatuuri esitas Eesti autospordiliit, aastapreemia suurus on 9600 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles