JUHTKIRI Kas hobune on surnud? (1)

Saarte Hääl
Copy
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: Marko Saarm / Sakala

Saaremaa valla koalitsiooninõukogu võib täna seista ühe keerulisima otsuse ees, mida neil on tulnud  langetada. Rahahädas Saaremaa Võrkpalliklubi vajaks 20 000 eurot toetust, kuid küsimusi on rohkem kui vastuseid. 

Ei saa eitada, et Saaremaa Võrkpalliklubi on viimastel aastatel siinsel spordimaastikul inimesi erutanud. Olgu põhjuseks siis vihased lahingud, meeliülendavad tiitlivõidud, maailmatasemel vastased või hoopistükkis koroonahõngulised mängud kevadel. 

Praegusel ajal ei ole ühegi spordiala esindajal lihtne. Raha pole kellelgi. Kuid kui pole raha, tuleb elada ka vastavalt sellele. Suvel pakkus klubi senine president, et ehk jätaks aasta vahele. Ei jäetud. Nüüd on klubi esindajad valla ukse taga: oleks vaja toetust. 

Klubile raha eraldamise otsusega looks vald pretsendi: igal teisel hädas oleval klubil oleks moraalne õigus tulla vallalt raha küsima. Terve valla sportlaste ja kultuuriinimeste muresid ei suudaks vald aga eales kinni maksta. Niigi on palju nurinat olnud selle üle, et võrkpall on vallas eelisseisus.

Kui homses otsuses on kübetki kahtlust või pakib klubi mõne aja pärast siiski kotid kokku, rautati ikkagi surnud hobust, nagu ütles Mihkel Undrest. Ja siis saab valijatele silma vaatamine olema väga raske. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles