MAA ELU ⟩ Saaremaa meele annab maitse paakspuu

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
MÜTSIKUU: Talvel kannavad Aivar Raudmetsa Nässumaa mesilas mütse nii tarud kui ka mesinik.
MÜTSIKUU: Talvel kannavad Aivar Raudmetsa Nässumaa mesilas mütse nii tarud kui ka mesinik. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Mesinikud muutuvad meepakendi kujundamisel aina loomingulisemaks ja sildid purkidel üha kaunimaks, purgi sisu ei ole aga enam ammugi vaid harjumuspärane kuldkollane nektar.

Tõlluste mesinik Aivar Raudmets, kes on Eesti mesinduses tuntud tegija, räägib, et mesinduses puhkenud tootearenduse taga on mesinduse muutumine elukutseks.

Eestlane ostis ja ostab enamjaolt veel praegugi oma mee kindlalt mesinikult, kelle toode maitseb suupäraselt ja asukoht tundub ökoloogiliselt usaldusväärne. Nõukogude aja mesinik oli pigem harrastaja, kui mitte arvestada metsamajandite, kolhooside ja sovhooside mesilaid, kellele mesilaste pidamine andis põhitöö kõrvalt lisasissetuleku. Tänapäeva kutseliste mesinike toodang ületab oluliselt nõukogudeaegsete kolleegide või hobimesinike oma ja ainuüksi käest kätte müügiga seda enam maha müüa ei õnnestu. Teine asi on see, et ka ajaga tuleb kaasas käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles