Muinsuskaitseamet toetab Saare maakonda 662 000 euroga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
PALJU VÕIMALUSI: Läbi kõrge akna kogu päeva kestev valguse ja varjude mäng on teinud KEK-i fuajeest Kuressaare fotograafide ühe pildistamise meelispaiga.
PALJU VÕIMALUSI: Läbi kõrge akna kogu päeva kestev valguse ja varjude mäng on teinud KEK-i fuajeest Kuressaare fotograafide ühe pildistamise meelispaiga. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Muinsuskaitseamet toetab Saare maakonna ehitis-, kunsti-, ajaloo- ja arheoloogiamälestisi ning muinsuskaitsealadel asuvaid hooneid tänavu 662 000 euroga.

Eraldatud toetusrahast läheb sel aastal kõige suurem summa Kaarma kirikule. Aastail 2015–2018 toimunud fassaadi restaureerimistööde jätkuks eraldas amet 77 878 eurot, Kaarma pastoraadi peahoone läänepoolse otsa restaureerimiseks 86 365 eurot ning Kaarma pastoraadi aida vanema osa katuse, lae ja põranda restaureerimiseks 48 438 eurot. Kihelkonna kirik saab torni restaureerimise lisatöödeks 72 140 eurot.

Kuressaare Ringtee 15 ehk Saare KEK-i maja saab klaaskatuse ja -seina akende vahetamiseks 28 377 eurot. “Võtame seda kui tunnustust ja heakskiitu meie juba tehtud tööle,” ütles KEK-i maja omanik Helle Susi. Ta märkis, et keerukas 11 meetri kõrgusel asuv detail on tuleval aastal 40. sünnipäeva tähistava hoone arhitektuuri üheks võtmeks, arhitekt Marika Lõokese suursugune ja lennukas visioon. Paraku pole ajahammas konstruktsioonile halastanud ja ühekordsete nelja millimeetri paksuste klaaside ning külmade alumiiniumist raamidega aken ei pea tuult, külma ega ka sadevett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles