Aste põhikoolis esmaspäevast õppetööga ei alustata

Saarte Hääl
Copy
Aste põhikool.
Aste põhikool. Foto: Aste põhikooli facebook

Saaremaal saavad esmaspäeval, 1. märtsil koolimajas õppetööd alustada 1.–4. klassid kõigis koolides peale Aste põhikooli.

Vallavalitsuse teatel on põhjus selles, et Aste piirkonnas on palju koroonaviirusesse nakatunuid ja lähikontaktseid. Vajadusel tagatakse järelevalve nendele 1.–4. klassi õpilastele, kelle pered seda vajavad. Esmaspäeval vaadatakse üle Aste kooli õppetöö korraldus alates 2. märtsist.

1. ja 2. märtsil on suletud ka Aste lasteaed. Kõik teised lasteaiad jätkavad tööd ning hoiurühmades saavad lapsi uuesti vastu võtta Pihtla ja Lümanda lasteaed ning Naerusuu eralasteaed Kuressaares.

Esmaspäeval vaadatakse kriisistaabi koosolekul üle Saaremaal sisetingimustes toimuvale huviharidusele, -tegevusele ja noorsootööle kehtestatud piirangud ning arutatakse nende kehtivuse pikendamise ning täiendavate meetmete vajalikkust.

5.–12. klasside õpilased on 1. märtsist vähemalt kuu lõpuni distantsõppel. 9. ja 12. klasside õpilased on distantsõppel kindlasti märtsi esimesel nädalal, edasise otsustab valitsus 2. märtsil.

Saaremaa toetava hariduse keskus saab 1. märtsist jätkata täismahus tööd Kuressaares asuvas Suur-Põllu tänava õppehoones. Kallemäe õppehoones jätkub õppetöö 1.–4. klassi ja toimetuleku õppekava õpilastel. Kallemäe vanemad õpilased jäävad distantsõppele, kuna õpilaste seas on haigusjuhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles