Lapsevanemad: kes tohib lapse lasteaeda viia?

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
TAVALINE PÄEV: Õpetaja Kersti Rabi (vasakul) ja vabatahtlik Liisa Õunpuu veetsid koos laste Gustavi ja Marta Liisega Pargi lasteaias eile koos nende rühmakaaslastega täiesti tavalise päeva. Lähiajal laste arv lasteaedades tõenäoliselt väheneb.
TAVALINE PÄEV: Õpetaja Kersti Rabi (vasakul) ja vabatahtlik Liisa Õunpuu veetsid koos laste Gustavi ja Marta Liisega Pargi lasteaias eile koos nende rühmakaaslastega täiesti tavalise päeva. Lähiajal laste arv lasteaedades tõenäoliselt väheneb. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vabariigi valitsus palub järgmise kuu aja jooksul lapsi lasteaeda viia vaid tungival vajadusel, täpsustamata, millised juhtumid selle “tungiva vajaduse” alla käivad. 

Saaremaal ja Muhus õpib koolides 4381 last ja lasteaias käib lapsi 1406. Kui suuremad lapsed saavad ise hakkama, siis seni koolis käinud nooremate kojujäämise puhul peavad ka lapsevanemad koju jääma. 

“Olukord on keeruline,” ütleb üks õpetajast lapsevanem Saarte Häälele. Tema sõnul on tunda, et ebamäärasust ja pinna alla peidetud hirmu on ühiskonnas palju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles