Prügifirma juht nimetab vallavalitsuse nõudmisi lolluseks (2)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Prügimees OÜ töötaja Aksel Tuuling tühjendab Kuressaares Kaare tn asuvat paberikonteinerit.
Prügimees OÜ töötaja Aksel Tuuling tühjendab Kuressaares Kaare tn asuvat paberikonteinerit. Foto: Sander Ilvest / Saarte Hääle arhiiv

OÜ Prügimees nõukogu esimees Riho Nook leiab, et Saaremaa vallavalitsuse nõue teha sundkorras tühisõite kinnistutele, kus tegelikult keegi ei ela ega teki ka prügi, on lollus ja ressursi raiskamine.

Vallavalitsus teatas prügifirmale saadetud märgukirjas, et ootab vastavalt hankelepingule infot kõigi tühisõitude kohta hiljemalt 24 tunni jooksul pärast sõidu toimumist (digifoto ja sõidu asjaolud). 

Kui tühisõitu jäätmeveoteenusega liidetud kinnistule pole fikseeritud, siis tuleb seda käsitleda jäätmemahuti tühjendusena ja teenuse eest kliendile arve esitada. Kui pole aga tehtud tühisõitu ega osutatud teenust, siis on jäätmevedaja jätnud kinnistu jäätmeveoteenusega liitmata.

Prügimehe nõukogu esimees Riho Nook ütles Saarte Häälele, et jutt käib kinnistutest, kus hetkel keegi ei ela ja seetõttu ei teki ka prügi. Neil on kõige harvema võimaliku sagedusega tühjendusgraafik, kuid isegi selle juures ei ole mõtet üle 20-tonnist veokit kaugesse maanurka tühja konteineri juurde sõidutada.

Ettevõtte hinnangul on tegemist vallavalitsuse ilmse ülereageerimisega ehk “eesti keeles lollusega”. “Juhul kui mõnel vallaametnikul ei ole soojas ja mugavas kodukontoris midagi tarka teha, siis ärgu tehkugi midagi, vähemalt ei segaks ta töötegemist praegusel niigi pingelisel ajal,” kirjutas Nook märgukirjale vastuseks. “Oleme veendunud, et praeguses eriolukorras oleks tühisõitude puhul tegemist ilmse vedajapoolse aja ja ressursi raiskamisega, mistõttu ei tee me neid ka edaspidi kuni eriolukorra lõppemiseni,” lisas ta. 

Noogi sõnul töötab Prügimees praegu sisuliselt vääramatu jõu olukorras, sest iga hetk võib mõni prügiautojuht koroonaviirusega nakatuda, kuid asendajaid neile leida on pea võimatu. Jäätmeid aga tekib pidevalt. “Kas siis keelame ka prügi tootmise ära? Peame siinkohal äärmiselt vajalikuks prügivedajate kohest vaktsineerimist. Nemad on samuti eesliini töötajad!” teatas Riho Nook.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles