Sisekontroll kahtleb, kas osakonnal on üldse arusaama, mida rahaga teha

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KAHTLUSE ALL on ka projektiga Spordipealinn 2020 tehtud kulutused ja projekti tulemuslikkus üldse. Fotol vasakult Aarne Põlluäär, Helle Kahm, Kristel Peel, Aivi Auga ja nädala eest ametist lahkunud Rasmus Tüüts.
KAHTLUSE ALL on ka projektiga Spordipealinn 2020 tehtud kulutused ja projekti tulemuslikkus üldse. Fotol vasakult Aarne Põlluäär, Helle Kahm, Kristel Peel, Aivi Auga ja nädala eest ametist lahkunud Rasmus Tüüts. Foto: Erakogu

Saaremaa valla sisekontrolöri hinnang raha kulutamisele kultuuri- ja spordiosakonnas viitab korralagedusele, kuid vallavanema kinnitusel on auditi tööversioonis toodud puudused osaliselt juba selgituse leidnud.

“Osakonna eelarve on kokku 359 000 eurot. Tehes kontrolli, ei saanud ma kindlust, et selle olulises mahus eelarve käsutamiseks on osakonnas piisavalt finantsalast pädevust ja arusaama üldse, mida selle rahaga teha,” lajatab sisekontrolör Ülle Tänav veel lõpetamata, kuid vallamajast lekkinud auditis. 

Tänav osutab, et osakonnas on tehtud eelarveväliseid ja põhjendamata kulutusi. Seejuures paljude osakonna rahastatavate ürituste kohta polegi eraldi eelarveid olemas, vaid kulutatakse vastavalt vajadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles