Saaremaa tootja pälvis forellifilee eest hõbemärgi

Copy
Forell. Foto on illustreeriv.
Forell. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Tänavu pälvis Eesti parima kalatoote tiitli Saaremaa ettevõtte OÜ Heimon Kala leegitatud külmsuitsu vikerforellifilee. 

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul võlus ehtsal tulel leegitatud kala maitse hindamiskomisjoni täielikult. 

“Tegu on erilise maitsega kalatootega, mille puhul on märkimisväärne ka selle tooraine – sada protsenti kohalik, Saaremaal kasvatatud forell,” ütles Potisepp hõbemärgiga tunnustatud kalatoote kohta.

Saaremaa avamere kalakasvandusest pärit vikerforellist on valmistatud traditsioonilise lepasuitsuga suitsutatud fileeviilud. Kuna fileed on leegitatud ehtsal tulel, annab see külmsuitsutatud kalale unikaalse maitse. Toode sobib lisandiks salatile, võileivale või pidulaua ehtimiseks. 

OÜ Heimon Kala – endise nimega OÜ Vettel – jaoks ei ole tänavune tunnustus esimene. Mullu pälvis Eesti parima kalatoote tiitli õrnas soolas vikerforellifilee.

Tagasi üles