Maamajade ostubuum äratab Saare ja Muhu ääremaad ellu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
HEA AASTA: Domus Kinnisvara kutselise maakleri Natalija Leiteni sõnul polnud mullune aasta Saaremaa kinnisvaraturul sugugi halb. Saartel ning just maal tahtsid kinnisvara osta paljud mandriinimesed.
HEA AASTA: Domus Kinnisvara kutselise maakleri Natalija Leiteni sõnul polnud mullune aasta Saaremaa kinnisvaraturul sugugi halb. Saartel ning just maal tahtsid kinnisvara osta paljud mandriinimesed. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Statistikaameti andmeil olevat Saare maakonnas suvilate hinnad aastaga 20% langenud, kuid maaklerite sõnul ei kajasta statistika sugugi tegelikkust.

“Mõlemad on saared, mõlemad on eksklusiivsed ja atraktiivsed, mõlemal on pakkumine limiteeritud, aga käituvad nad täiesti erinevalt,” tõdesid andmeteadur Arko Kesküla ning juhtivanalüütikud Kaja Sõstra, Märt Leesment ja Jaan Õmblus Statistikablogis. Nimelt Hiiumaal on suvilahinnad viiendiku võrra tõusnud.

Statistikaameti hinnangul võis Saaremaa puhul inimestele emotsionaalselt mõjuda ehk see, et viirusepuhangu alguses oli seal suur nakatumine ning erinevalt Hiiumaast ei mõju Saaremaa pelgupaigana pandeemia eest: “Emotsioon ja mälestus viirusekoldest koos ohuga saada mandrist ära lõigatud võisid seega hinnad alla lükata küll.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles