IT-meeste sihtasutus võtab Vilidu tammiku kaitse alla (1)

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
JÜRI KALJUNDI on seotud kümmekonna erineva IT-firmaga, neist tuntumad MicroLink, personaliotsingu sait CV-online ja start-up-ideede kiirinkubaator Garage48. Praegu arendab ta planeerimis- ja eesmärgirakendust Weekdone.
JÜRI KALJUNDI on seotud kümmekonna erineva IT-firmaga, neist tuntumad MicroLink, personaliotsingu sait CV-online ja start-up-ideede kiirinkubaator Garage48. Praegu arendab ta planeerimis- ja eesmärgirakendust Weekdone. Foto: Liis Treimann

Annetuste toel tegutsev looduskaitseline sihtasutus Koosloodus ostis möödunud nädalal Vilidu külas vana tammiku. 

Viie hektari suurusel alal kasvab sadakond 100–120 aasta vanust tamme, vanu mände, haabasid ning palju vanu metsõunapuid.

Sihtasutuse eestvedaja Jüri Kaljundi ütles, et sihtasutus tahab Vilidu maatüki vääriselupaigana kaitse alla võtta ja teha sellest näidisala. “Tahame seal kõik taimeliigid, puuliigid ja putukad inventeerida ning vaadata, kuidas see kõik aja jooksul edasi areneb,” rääkis Kaljundi. Näidisala loomise kasuks kõneleb ka tammiku asukoht Kuivastu maantee ääres, mida on lihtne külastada. Võimalusel tahab sihtasutus Vilidus maad juurde osta, et ala laiendada.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles