Ametikooli vastuvõtul esitati rekordarv avaldusi

Saarte Hääl
Copy
Foto: Taavi Tuisk

Kuressaare ametikooli kevadisel vastuvõtul esitati 82 avaldust, mida on rohkem kui eelmistel aastatel.

2019. a kevadisel vastuvõtul esitati näiteks 70 sisseastumisavaldust ja mullu 50. “Eriti suur heameel on mul selle üle, et põhikooli lõpetavad noored on meie kevadist vastuvõttu igal aastal järjest rohkem avastamas,” ütles ametikooli direktor Neeme Rand.

Kutsekeskhariduse erialadele esitati 54 avaldust ja tsükliõppe erialadele 28. Nii kutsekeskhariduse kui ka täiskasvanute tsükliõppe erialadest soovitakse kõige enam õppida noorem-tarkvaraarendajaks, avaldusi esitati vastavalt 19 ja 9.

“Oleme tarkvaraarendaja eriala õppemeetodite arendamisega palju tööd teinud. Näiteks on meil igas kuus erialaülesed projektinädalad, mis on ülesehituselt sarnased arendusprotsessiga tarkvaraettevõtetes,” rääkis ametikooli IT ja ettevõtluse juhtõpetaja Jane Mägi. “Arvan, et sellel on eriala populaarsuse kasvus oma osa.”

Kutsekeskhariduse taseme erialadest esitati 13 avaldust mootorsõidukitehniku ja 10 avaldust koka erialale. Teistel erialadel jäi avalduste arv alla kümne.

Sel nädalal viiakse läbi vastuvõtuvestlused ja -katsed. Mootorsõidukitehniku eriala vastuvõtuvestlused ja katsed toimuvad koolis kohapeal. Teiste sisseastujatega vesteldakse ja saab teha katsed telefoni või videokõne vahendusel. Kas õppekoht ametikoolis on neile sügiseks tagatud, saavad sisseastujad teada aprilli lõpuks. 

Kõigile erialadele saab uuesti astuda alates juunist. Siis lisandub veel hulk kutseõppe erialasid. Kokku on suvisel vastuvõtul valida ligi 30 õppekava vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles