Naiskodukaitsjad tulid koormusmatkal viiendaks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
KOORMUSMATKAJAD: Vasakult Ruth Maadla, Aire Järv, Brita Laht, Emilia Rozenkron, Piret Paomees ja võistkonna toetaja Olari Järv.
KOORMUSMATKAJAD: Vasakult Ruth Maadla, Aire Järv, Brita Laht, Emilia Rozenkron, Piret Paomees ja võistkonna toetaja Olari Järv. Foto: Erakogu

14.–16. mail toimus 25. korda naiskodukaitse sõjalis-sportlik 79-kilomeetrine luurevõistlus, kust saarlased naasid viienda kohaga. Vaprad saare naised trotsisid matkal heitlikku ilma.

Reede õhtul startis rajale 15 võistkonda naiskodukaitse erinevatest ringkondadest, lisaks “null-võistkonnana” kodutütarde Tallinna ringkonna viis kodutütart.

Kaks ööpäeva kestnud sõjalis-sportliku luurevõistluse jooksul pandi proovile osalejate sõdurioskused ja -teadmised ning parajalt läks vaja nii füüsilist kui ka vaimset vastupidavust.

Naiskodukaitse Saaremaa ringkonna naiskonda kuulusid Brita Laht, Emilia Rozenkron, Piret Paomees ja Ruth Maadla Võrumaa ringkonnast. Võistkonda juhtis varasema suure retkekogemuste pagasiga Aire Järv.

Piret Paomees ütles, et tänavune koormusmatk toimus esimest korda Tallinnas ja seega oli piisavalt liikumist ka tänavatel.

“Ei tea, et varem seda oleks olnud. Tänavatel liikumine muutis isiklikult minu jaoks raja raskemaks seetõttu, et varjumine lõõskava päikese või nagu ämbrist kallava vihma ja rahe eest oli raske – metsas on selleks valikuid ja võimalusi rohkem,” rääkis Paomees. Ta tõi välja, et võistluse huvitavamate ülesannete hulka kuulusid näiteks kaaslaste juhendamisel seotud silmi autoga slaalomi sõitmine ja ka rehvivahetus.

Naistel tuli läbi teha ka öine laskmine lahingrelvadest, luureülesanne, veeületus, takistusrada ja esmaabi andmine. Seejuures said nad tunda nii kuuma päikest kui ka trotsida rahet, vihma ja äikest.

2021. aasta koormusmatka peakorraldaja Maret Valner ütles, et varjatud liikumine maastikul toimus neljaliikmelistel võistkondadel nii päeval kui ka öösel ning patrullvarustuses naistel tuli läbida kõik kaardile kantud kontrollpunktid ja lahendada etteantud ülesanded.

Võistkonnad pidid kogu matka jooksul hakkama saama stardist kaasavõetud vahenditega ja liikuma ilma igasuguse kõrvalise abita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles