Hariduse koolimaja hange taas lõhki

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Hariduse kooli kavand
Hariduse kooli kavand Foto: Saaremaa vallavalitsus

Kuressaare Hariduse kooli hoone uuendamise teist korda korraldatud riigihanke odavaim pakkumine ületas hankes eeldatud maksumuse 6 miljonit eurot esialgsetel andmetel 1,27 miljoni euroga.

“Pakkumiste maksumused koos reservi ja käibemaksuga jäid vahemikku 7,27–8,23 miljonit eurot,” ütles valla hankespetsialist Anu Berens.

Pakkujaid oli hankel seitse, neist kolme puhul oli tegu ühispakkumusega: Nordlin Ehitus OÜ; Fidele OÜ; Tesman Ehitus OÜ ja AS Leveli ühispakkumine; AS Megaron-E; Pro Ehitus OÜ, Espak Ehitustööd OÜ, AS Hiieko, Ösel Projekt OÜ ühispakkumine; OÜ Arens Ehitustööd ja Dreibau OÜ ühispakkumine ning Ehitus5ECO OÜ.

“Kuna hankekomisjon ei ole veel jõudnud pakkumiste vastavust ja pakkujate kvalifikatsiooni kontrollida, ei ole hetkel võimalik rohkem infot anda,” ütles Berens.

Eelmine kord kukkus hange läbi, kuna pakkumised olid eeldatavast kallimad. Seejärel jäeti hankest välja lahtine mööbel ja korrektiive tehti ka ehitusmaterjale puudutavas osas. Ehitusettevõtjate sõnul on eeldatav maksumus aga siiski liiga madal, kuna ehitusmaterjalide hinnad tõusevad pidevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles