Kadi raadio avab ukse lõõtsamaailma

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Lõõtsamees Tõnu Eermann.
Lõõtsamees Tõnu Eermann. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

5. juunist alustab Kadi raadios uus iganädalane saade “Laupäevaõhtul lõõtsaga”, mida hakkab vedama lõõtspillimängija Tõnu Eermann.

Raadiosaate initsiatiiv tuli lõõtsarahvalt, kes sellest juba ammu puudust tundnud. Koroonaajal oli muusikutel esinemisvõimalusi vähe ja paljud kasutasid seda salvestamiseks.

“Tehti päris palju plaate, kus lõõts on osaline mõnes ansamblis või päris soolopillina. Kuna ma ise olen sellest instrumendist ka tugevasti sisse võetud, siis on mul samuti kogunenud päris palju lõõtsamuusikat,” rääkis Eermann.

Nii pakkuski ta raadiole idee välja ja lepiti kokku, et tehakse üks suvehooaeg ja vaadatakse, kuidas välja kukub. Tunniajane saade jõuab eetrisse igal laupäeva õhtul.

“Lõõtsamuusika kuulajaskond on lai ja lisaks Kadi raadio tavasagedustele jõuab saade nendeni ka interneti kaudu,” märkis Eermann.

Saade tuleb ühtaegu nii silmaringi laiendav kui ka meelelahutuslik. Kuulda saab nii vanemat kui ka kaasaegsemat lõõtsamuusikat, uudiseid lõõtsamaailmast, erinevate klubide tegevusest ja üritustest, tutvustatakse meie lõõtspillimängijaid ja jutuks võetakse ka lõõtspillide valmistamine.

“Plaan on ka ette võtta tuntumad lõõtsameeste stammlood, mida iga mängija peaks valdama, ja lasta neid siis mängida erinevate ajastute pillimeestel – näiteks kuidas kõlab “Sangaste polka” Sulev Mägi esituses ja kuidas seda mängivad noorema põlvkonna lõõtsaässad,” sõnas Tõnu Eermann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles