Isemoodi ajalootundides jagati mälestusi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
TÄNU AKTIIVSUSE EEST: Roos Marie Karmel Pšenitšnaja sai aktiivse õpilase ja ajalooteemalise videofilmi ühe autorina tänutäheks kruusi.
TÄNU AKTIIVSUSE EEST: Roos Marie Karmel Pšenitšnaja sai aktiivse õpilase ja ajalooteemalise videofilmi ühe autorina tänutäheks kruusi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Riigikantselei ja Kuressaare gümnaasium korraldasid kooli 11. klassi õpilastele ajalootunnid, kus noortele rääkisid Eesti taasiseseisvumisest inimesed, kes toonastest sündmustest ise osa said.

Saaremaa vallavolikogu esimees Jaanus Tamkivi ja saarlasest riigikontrolör Janar Holm meenutasid 30 aasta taguseid sündmusi koolitundides. Riigikogu liige, Saaremaaga seotud ajaloolane Jaak Valge astus kuulajaskonna ette aga südapäeval aulas alanud aktusel.

Janar Holm jutustas koolitunnis õpilastele, kuidas ta 15-aastase poisina 1991. aasta 19. augusti hommikul Tallinnas viibis ja kuidas tädi ta tagasi Saaremaale saatis. Ning kuidas ta koos sõbraga kohvikus istus ja ülemnõukogus toimuvale tõsiselt kaasa elas. Samuti rääkis Holm õpilastele oma tööst riigikontrolörina, Eesti riigi arengust ja probleemidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles