HARIDUS ⟩ Täiskasvanud õppurid: kooliteed jätkata pole kunagi hilja

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
PEATSED VILISTLASED: Tiit Väljakivi, Diana Klimovi ja Hedvig Saaretalu sõnul on Kuressaare täiskasvanute gümnaasium väärt kool.
PEATSED VILISTLASED: Tiit Väljakivi, Diana Klimovi ja Hedvig Saaretalu sõnul on Kuressaare täiskasvanute gümnaasium väärt kool. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Isegi kui kool on palju aastaid tagasi mingil põhjusel pooleli jäänud, pole kunagi hilja end käsile võtta, teavad Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi (KTG) lõpetajad. Nagu sedagi, et kui tavagümnaasiumi õppevorm ei sobi, võib endale sobiva õppevormi leida just erinevate osakondade hulgast KTG-s.

Kaks koroonakevadet on olnud õpilastele keeruline aeg. Seda enam Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi õppuritele, kel iseseisva töö maht niigi suurem kui statsionaarse õppega gümnaasiumis. Ometi kannab pingutus vilja – kes on tublilt tööd teinud, saab nüüd juba mõne nädala pärast lõputunnistuse. See dokument tagab tööturul kindlasti avaramad võimalused kui poolikuks jäänud haridus.

"Täiskasvanute gümnaasiumi jaoks on kõige olulisem julgustada pooliku haridusteega inimesi õppima tulema ning kõige paremad julgustajad on nii kooli vilistlased kui ka õpetajad," ütleb KTG direktor Ly Kallas. "Meie koolis on võimalik omandada haridus 7.–12. klassides ja lähenemine õppijatele on väga individuaalne."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles