JUHTKIRI Uuenev Kuressaare

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare linn.
Kuressaare linn. Foto: Gunnar Siiner / Saarte Hääl

Paljukirutud kolemaju ja räämas krunte jääb Kuressaare linnapildis õnneks üha vähemaks. Aastaid tühjana seisnud platsile Tolli 19 kerkis uus korterelamu, vanast kivimajast vanalinnas Kauba tänaval – nõukaajast tuntud ka Vojentorgina – on pärast renoveerimist saanud tõeline pärl villa Meissner. Pikalt-pikalt Kuressaare linnapilti risustanud endise lasteaiahoone asemel rõõmustab Lasteaia tänaval silma nägus puitlaudisega maja. Kui tuua vaid üksikud näited. Kordatehtud või tühjana seisnud kinnistutele ehitatud uusi maju on palju rohkem.

Kuressaares Kohtu tänaval aastakümneid tühjana seisnud räämas ja lagunenud endise leivatehase kolossi asemele plaanib arendaja Toomas Linamäe ehitada kolm nägusat korterelamut.

Ettevõtja Raivo Vesiaidi firma Monostone OÜ soovib aga rajada äri- ja eluhooned Ruubi nurka ning seal seisva ajaloolise hoone rekonstrueerida. Asus ju Tallinna 32 juures 17. sajandil üks linna väravatest, nn Riia värav ning praegugi on see koht justkui visiitkaart vanalinna tsooni sisenemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles