Vallavalitsus: Maxima parklat ei läbi tänav (3)

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Anna teed" märk.
Anna teed" märk. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja.

Liiklejate seas tekitab segadust, kas Kuressaare Maxima kaupluse parklat läbib tee või on see parkla osa.

Kas tegemist on parklaga või parklat läbiva tänavaga, arutavad inimesed sotsiaalmeedias ning sama küsimusega on pöördunud Saarte Hääle toimetuse poole ka lugejad.

“See on parkla, kus kehtib parema käe reegel,” kinnitas üks autojuht Facebooki grupis “Märgatud Saaremaal”. “Muidu peaks ju iga väljasõidu juures “Anna teed!” märk olema. Seda aga pole. Kui on tee ja eesõigust pole, kehtib ju ikkagi parema käe reegel.”

“Minule ütles kindlustusjuhtumi hindaja, et seal parema käe reegel ei kehti,” rääkis oma kogemusest teine autojuht. “See mis seal vahel, on tänav. Seega pead otse sõitvale autole igal juhul teed andma.”

Juhi sõnul arvas temagi varem, et tegemist on parklaga, ent interneti kaardirakendus Google Maps näitab, et seal asub tõepoolest tänav – nimega Niidu käik.

“Tänavat läbi Maxima parkla ei kulge ning seal on tegemist ühe, mitte kahe parklaga,” ütles Saaremaa valla abivallavanem Jüri Linde.

Tema sõnul on Kuressaare Maxima juures tavapärane parkla, kus tuleb järgida sama liikluseeskirja nagu teisteski parklates, teedel ja tänavatel: kehtib parema käe reegel, tuleb näidata suunatuld, vöötrajal tuleb jalakäijale teed anda jne.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles