Kuressaare golfialale kavandatakse elamukvartalit

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Merikotka rajoon. Foto on illustreeriv.
Merikotka rajoon. Foto on illustreeriv. Foto: Google Maps / Ekraanitõmmis

Saare Golf OÜ esitas Saaremaa vallavalitsusele taotluse algatada detailplaneering, mille järgi rajatakse Kuressaare golfialale uus 11 kortermajaga elamukvartal.

Planeeringu eesmärk on muuta Merikotka tn 10 krundil osaliselt sihtotstarvet kahekorruseliste mitme korteriga elamute ehitamiseks, vajaliku infrastruktuuri rajamiseks, samuti teede ja parkimiskohtade määramiseks.

Arendaja tahab krundile püstitada 11 kahekorruselist korterelamut, neist kümme 8 korteriga ja üks 12 korteriga. Ühtekokku toob see Kuressaare eluasemeturule juurde 92 uut korterit. Kvartali ühte serva on planeeritud ka kaks üksikelamut.

Natalija Leiten
Natalija Leiten Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Domus Kinnisvara regiooni juht Natali Leiten ütles, et kirjeldatud arenduse mõju saab olla ainult positiivne. Suureneb uute korterite arv ning seeläbi saavad inimesed võimaluse osta endale elamispind kaasaegses elamus.

“Kahjuks on Kuressaare linnas uusi korterelamuid ehitatud vähe ning olemasolevad jäävad juba ajale jalgu. Nende rekonstrueerimine on kulukas ja aeganõudev. Sellepärast on ka viimastel aastatel ehitatud korterelamute projektid olnud väga edukad,” lausus Leiten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles