Valla kultuurinõunikuks saab Annikki Aruväli

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
MUUSIKUD: Tartumaalt pärit Annikki Aruväli ja tema itaallasest abikaasa Edoardo Narbona on mõlemad muusikainimesed.
MUUSIKUD: Tartumaalt pärit Annikki Aruväli ja tema itaallasest abikaasa Edoardo Narbona on mõlemad muusikainimesed. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse kultuurinõunikuks valiti seitsme kandidaadi hulgast muusikapedagoog ja produtsent Annikki Aruväli, kes asub tööle 1. septembrist.

Aruväli sõnul on ta senist tööd kultuurialal teinud suure rõõmu ja pühendumusega. “Uus ametikoht kultuuri- ja spordiosakonna meeskonnas loob võimaluse kultuuri teemadesse veelgi enam süveneda. Tunnen sellega kaasnevat vastutust ning teen oma parima, et olla toeks kõigile, kes Saaremaa kultuuriellu panustavad,” lausus ta.

Tartust pärit Annikki on lõpetanud Eesti muusika- ja teatriakadeemia instrumentaalpedagoogika erialal. Varem on ta õppinud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias huvijuhi ja loovtegevuse õpetaja erialal. 2016. aastast on ta õpetanud Kuressaare muusikakoolis tšellot ja kontrabassi, alates 2017. aastast olnud Läänesaarte kammerorkestri produtsent ja aastast 2018 teinud erinevate kultuuriprojektide raames koostööd Saaremaa vallaga. Aastail 2017 ja 2019 pälvis ta Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi aastapreemia.

Abivallavanem Helle Kahm ütles, et konkurss kultuurinõuniku kohale oli pinev, kuna kandideerisid mitmed Saaremaa kultuuriruumi hästi tundvad ja selles ka aktiivselt osalevad tegijad. “Komisjonile oli valiku tegemine keskmisest raskem, kuid Annikki kasuks rääkisid tema hariduskäik ja visioon Saaremaa kultuurielu rikastamiseks, samuti kogemus rahva- ja kõrgkultuuri vaheliste seoste leidmisel,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles