MAAILM Veidrad ja absurdsed olümpiaalad

Urmas Kiil
Copy
ESIKOLMIK: Pariisi 1900. aasta olümpia kavva oli lülitatud äärmiselt võigas võistlusala – tuvidelaskmine. Vasakult võitjad Maurice Fauré (Prantsusmaa, 2. koht, tappis 20 tuvi), Léon de Lunden (Belgia, 1. koht, tappis 21 tuvi) ja Donald Mackintosh (Austraalia, 3. koht, tappis 18 tuvi).
ESIKOLMIK: Pariisi 1900. aasta olümpia kavva oli lülitatud äärmiselt võigas võistlusala – tuvidelaskmine. Vasakult võitjad Maurice Fauré (Prantsusmaa, 2. koht, tappis 20 tuvi), Léon de Lunden (Belgia, 1. koht, tappis 21 tuvi) ja Donald Mackintosh (Austraalia, 3. koht, tappis 18 tuvi). Foto: Wikipedia.org

Tokyo olümpiamängude kavasse lülitati mitu uut spordiala, nagu näiteks rulasõit, surfamine, sportronimine, 3x 3 korvpall. Londoni päevaleht The Independent meenutas aga veidraid ja ebatavalisi alasid, mis on olümpiamängude kavva varem kuulunud.

Esimestel kaasaegsetel olümpiamängudel 1896. aastal Ateenas võisteldi näiteks köieronimises, mis oli olümpiamängude kavas 1932. aastani ja seejärel unustusse vajus. 1990. aastatel on köieronimist aga tasapisi taas avastama hakatud ning seda eelkõige Prantsusmaal ja Tšehhis. Seega pole sugugi välistatud, et tulevikus leiab ka see ala koha olümpiaprogrammis.

Pariisi olümpial 1900. aastal oli võistlusalade seas tulekustutamine, kus professionaalsed tuletõrjujad ja vabatahtlikud võistlesid eraldi gruppides. Professionaalide seas tuli toona võitjaks USA Kansas City tuletõrjemeeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles