Peagi võib kesklinnas kaunist kellamängu kuulda

Urmas Kiil
Copy
KELLA KÄIVITAMAS: Et Laurentiuse kiriku kell hakkaks linlastele ja linna külalistele taas õiget aega näitama ja ka kellamängu esitama, töötasid üleeile Laurentiuse kiriku kellatornis kellameister Toomas Mäeväli (paremal) ja puusepp Daniel Valner.
KELLA KÄIVITAMAS: Et Laurentiuse kiriku kell hakkaks linlastele ja linna külalistele taas õiget aega näitama ja ka kellamängu esitama, töötasid üleeile Laurentiuse kiriku kellatornis kellameister Toomas Mäeväli (paremal) ja puusepp Daniel Valner. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Enam kui kaks aastat tagasi kirikutorni renoveerimistööde tõttu seisma pandud Laurentiuse kiriku kell peaks augustikuu lõpus taas õiget aega näitama ja lisaks ka kariljoni ehk kellamängu esitama. Erinevalt varasemast hakkab taaskäivitatud kell tööle elektri jõul.

"Mõni nädal tuleb kuressaarlastel veel ilma kirikukellata läbi ajada," ütles kellameister Toomas Mäeväli. "Kuid tahaks loota, et kõik saab korda juba selle kuu lõpuks." Ta lisas, et tulevikus võib Kuressaare kesklinnas ka kaunist kellamängu kuulata.

"Planeeritud on vabalt kavandatav kellamäng. Klaviatuur on ju olemas ja esitada võib igasugust meloodiat," rääkis kellameister. "Võib-olla on Kuressaarel oma tunnusmuusika, mida aeg-ajalt kuulata soovitakse. Näiteks Rakvere Kolmainu kiriku jaoks kirjutas Arvo Pärt umbes minutipikkuse loo, mida sealsed kirikukellad nüüd esitavad."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles