Kuiv küttepuu hakkab lõppema, hind tõuseb

Katre-Liis Võhma
Copy
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: www.freepik.com

Kui juunis oli Eestis keskmine küttepuu hind 24,87 eurot, mis aastavõrdluses tähendas 11,2-protsendilist hinnalangust, siis nüüd kuulutusi sirvides enam alla 30-euroseid hindu naljalt ei silma. Ostmist edasi lükata aga ei tasu, sest võib juhtuda, et kes hiljaks jääb, see ka ilma jääb.

Reta Puidu juhataja Andres Kirstu sõnul on neil piisav kogus talve jaoks varutud ning loodetavasti need enne talve otsa ei saa. 1,7 m³ kuiva 0,3-meetrist konteineris küttepuud maksab näiteks 120 eurot.

Sikassaare Halupuu OÜ infojuhi Tauno Ligi sõnutsi saab nüüd osta ainult märga segapuud. “Kuivad on selleks aastaks kõik juba ära broneeritud,” nendib ta. Hinnad on niisketel halgudel olenevalt pikkusest 35–37 eurot. Kuni kuiva puud veel jagus, müüdi seda Sikassaares 45 eurot ruum.

Küdema saeveskis sel aastal juhatuse liikme Sven Sevostjanovi sõnul kuiva puud ei müüda. Märg on hinnaga 35–37 eurot. Kasutamiskõlbliku küttepuu niiskusesisaldus peab aga jääma alla 20 protsendi.

Tänavu oli esimesel poolaastal riigimetsast müüdava küttepuu hind viimase nelja aasta madalaimal tasemel, tihumeetri hinnaks 20 eurot. Aasta algusega võrreldes on hind kallinenud 4,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles