Lokaal: meil käidi teadlikult viirust levitamas

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Koroonakolle
Koroonakolle Foto: www.freepik.com / montaaž Liina Õun

Kuressaare Kodulinna lokaal teatas, et nende nimetamine koroonakoldeks on vale, sest kliendid käisid baaris haigena ja olid sellest ise ka teadlikud.

“Tegemist on lihtsalt väga vastutustundetute inimestega, kes teadlikult levitavad viirust, antud juhul oli tegemist “tüdrukuteõhtuga”, kus see alguse sai ja mida tuldi jätkama lokaali,” ütles OÜ Kodulinna Lokaal esindaja Aare Tammesoo. “Meile on need inimesed teada, kes viirust tahtlikult levitasid.”

Tammesoo sõnul testis terviseamet kõiki lokaali töötajaid ja haigeid ei leitud. Alates 12. augustist on baari sissepääs ainult vaktsineerimispassi alusel või negatiivse testiga.

“Inimene sai positiivse testi alles pärast Kodulinna lokaalis käimist, seega ei saa me kinnitada, et tegemist oleks tahtliku viiruse levitamisega,” ütles Saarte Häälele terviseameti meediasuhete spetsialist Kirsi Pruudel.

Tema sõnul võib inimene olla teistele nakkusohtlik kaks päeva enne sümptomite tekkimist või positiivse analüüsi andmist. Viirus võib levida ka nakkuskahtlusega inimesega kokkupuutel, kellel võivad olla väga kerged sümptomid.

“Kergemate viirussümptomite esinemisel ei pruugi inimene Covidit kahtlustada. Nakatunud, eriti noored, võivad viirust põdeda väga kergelt,” selgitas Pruudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles