MUHU UUDISSED Kõik robinal laadale!

Irena Tarvis
Copy
Irena Tarvis
Irena Tarvis Foto: Erakogu

Ikka terit neh. Aeg oo nüid sialmual, et varulik inimene valitseb tuhlist. Sest nobematel oo ikka nüidseks tuhlis ülal ja lõpepudr kua sisse maugitud. Ja kis kirub, kis kiidab. Tuhlisaaki mudud ikka. Olla nõuksi, kellel olli puru vägev. Ehkkid sui olli pitkalt kui. Aga oo nõuksi kua, kellel ikka vägagid nirud tuhlid. Et põle ete metsa sigadelegid miskit suata.

Neh, paerss oo viimne aeg kord majase lüia, et kui oo misestkid puudus või oo midad kodu ülearu, siis oo laadale asja. Tunaoome, neh siis kahessateistmendal, oo Külasemas laat ja sügisene vestival. Nõuke, kui sial igavuasta oln oo. Kellu kümnest akkab pihta ja ikka sial külakoja juures. Et võta aga sõbrad seltsi ja kõik robinal laadale.

Aga kellel õunu kodu irmpsast oo ja omal põle nõukest riistapuud, misega mahla tiha, siis nõuksed piaks omale äkist mõne teese laada leidma, sest laupa kellu kümnest suab Liiva linnas laska omad õunad mahlaks tiha. Väetse jälle sur mahlamaja Suaremualt rekkides Muhuse ja pannasse turu taha püsti. Kis tahab täpsemaste uurida, siis elistage 51 02 131.

Muhu valla mihklipääva laat oo Liiva keskväljaku pial 25-ndal. Kellu ühessast akkab. Kis tahab miskit müima minna, siis tuleks aga kohe nobesti Annelile elista, 50 37 407. Aga neh, ühel õigel laadal oo lusti muudkid kut paljast kauplemine. Pillilugusid suab kuulata, Ain Hannus, Suaremua mies tuleb oma lõõtsaga ja Siin Me Oleme oo ikka kohe terve pundi pillidega. Oad ja Eed tegavad kohvikud ja õnneluosi suab kua tõmmata. Nõnna et pange aga nobesti omad keldrid ja sahvreid kodu roise, et suaks täpsest kindlaks tiha, mis oo laadalt juure taris.

Neh, mis viel? Täna õhta näidatse teaatrid. Hellamoal mudud. Kellu seitsmest õhta. Tornimäe näiteselts tuleb mängma tükki "Pansionaat Eluratas". Ja viis eurut raha küsitse. Ja oome õhta oo Hellamoal kinu. Ikka jälle kellu seitsmest. "Eesti matus" oo vilmi nimi ja kinupilet maksab neli eurut.

Neh, ja kus sa kua iganes kangest minna tahad. Kui sa ikka tõbine oled, siis jäe param kojo. Ja kuskile ruumi, kinuse või teaatri minnes või kuskile mõjale minnes katsu oma pale ikka ää petata. Ja ku sool oo olemas vaktsineerimise või koroona läbipõdemise papper, siis võta aga minnes likki. Äkist lähäb taris.

Vat sõuksed lood ja laulud. Olge siis munuksed!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles