Sõrve sääre uuest hoonest kardetakse linnutapjat

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Rändlinnud.
Rändlinnud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sõrve linnumees Mati Martinson taunib hiljuti Säärel valmis saanud uuendatud tehnohoone suuri peegelaknaid, mis võivad rändavatele lindudele saatuslikuks saada.

Martinsoni sõnul pole pöialpoisid veel rändeks kogunenud, kuid eelmisel aastal tuli kõik suuremad aknad Säärel varustada kilekottidega, mis tuules lehvima ja laperdama hakkavad. “Eelmisel aastal oli surnud linde palju,” ütles Martinson, lisades, et aastati on suurtesse akendesse lendavade lindude hukkumine erinev. Kui on ilusad taganttuulega ilmad, läheb ränne tema sõnul kõrgelt üle ja probleemi pole. Päestlase nime kandva hoone akende pluss on siiski see, et need asuvad lõunapoolses küljes, mis ei ole lindude põhiline lennusuund.

Saaremaa valla keskkonnaosakonna juhataja Bert Holmi sõnul tegeletakse probleemiga kohe, kui see peaks tekkima. Tema sõnul saaks lindude hukkumise vältimiseks kasutada ennetusmeetmena akendel kleebiseid, mis eristaksid klaaspindasid loodusest. Röövlinnukujutised on näiteks tavapärane lindude akendesse lendamist vältiv ennetusmeede, märkis Holm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles