SAAREMAAD RÄSIB SÜGISTORM Tuulepuhangud ulatuvad 33,5 m/s

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Täna õhtupoolikuks kogusid saarde saabunud sügistormi tuulepuhangud sedavõrd hoogu, et küündisid nii Sõrves kui ka Roomassaares üle 33 m/s. 

Eriti rajude tuulepuhangutega on alates kella 21st üle terve Saaremaa lisandunud ohtralt elektrikatkestusi. Elektrilevi katkestuste kaardi andmeil oli kella 22.20 seisuga Saaremaal elektrita ligi 3000 klienti.

Sünoptik Kairo Kiitsak postitas kella 22.30 ajal sotsiaalmeedias uuemat infot: “Pärnu sadamas küündisid äsja puhangud kuni 30 m/s. Järgnevatel tundidel hakkab tuul kiiresti tugevnema ka Kesk- ja Lõuna-Eestis, hiljem ka mandri põhja- ja idaservas. Tormitsükloni kese paiknes kella 22:25 seisuga Hiiumaast põhja pool - seepärast on põhja pool veel rahulikum, sest kese on üsna lähedal. Kui tsükloni kese hakkab kaugenema, paisub tuul väga tormiseks ka Soome lahel ning Põhja-Eestis. Sisemaal tõusevad edelatuule puhangud mitmel pool üle 20 m/s!”

Vähem, kui tund tagasi märkis teeilmakeskus aga: “Saaremaal Sõrves on tuulepuhangud juba 31m/s, mis Beauforti skaalal võrdub maru ehk karmi tormiga. Ja Roomasaares on tuulepuhang ületanud 33,1m/s, mis Beauforti skaalal võrdub orkaaniga.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles