Muinsuskaitse aastapreemiale pürgib kaks Saaremaa ehitist

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Pargi 2a korterelamu.
Pargi 2a korterelamu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänavustele muinsuskaitse aastapreemiatele on nomineeritud Kuressaare päevakeskuse juurdeehitis ja Kuressaares Pargi 2a asuv korterelamu.

Korterelamu kandideerib kategoorias “Hästi taastatud hoone muinsuskaitsealal või kaitsevööndis”, kus on nomineeritud veel maju Pärnust, Haapsalust ja Tallinnast.

Äsja ka aasta puitehitise auhinnale esitatud Kuressaare päevakeskuse juurdeehitis kandideerib kategoorias “Uus ajaloolises keskkonnas”, kus ta konkureerib Kostivere mõisa küüni ja Priimetsa koolihoonega Valgas.

Kuressaare päevakeskuse juurdeehitis.
Kuressaare päevakeskuse juurdeehitis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänavustele muinsuskaitseameti aastapreemiatele esitati kokku 79 kandidaati üle Eesti, laureaadid kuulutatakse välja 11. novembril MOMU mootorispordi muuseumis.

Preemiaid jagatakse 13 valdkonnas: hästi restaureeritud mälestis, hästi restaureeritud kunstimälestis, hästi taastatud hoone muinsuskaitsealal või kaitsevööndis, uus ajaloolises keskkonnas, aasta leid, aasta tegu, pärandi tutvustaja, pärandihoidja, parim uurija, hea restauraator ja hea koostööpartner, lisaks antakse välja muinsuskaitse elutööpreemia ja Agne Trummali nimeline noore muinsuskaitsja preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles