Kella kahe paiku öösel panevad hilised telekavaatajad kodudes tuled kustu ja lähevad magama. Pagar Heljo Vaga paneb samal ajal Kuressaare kesklinnas Vanalinna kohvikus tuled põlema ja hakkab saiu küpsetama.

Ühe käega toksib Heljo mune vastu tainakausi serva. Kaussi kukuvad munavalged ja Heljo särgiga sama karva rebud. “22 muna läks praegu,” ütleb ta poolteist tundi pärast tööpäeva algust järjekordset portsu pärmitainast ette valmistades. Esimesed kaneelirullid on juba kerkimiskapis ja kohe kolitakse need küpsetusahju ümber.

Vanalinna kohviku pagarikojas ei ole selles vahetuses töötav Heljo varahommikul kell pool neli üksi, teisel pool lauda rullib tainast kondiiter Krista Heinmets, kes tavaliselt tuleb tööle kella viie paiku. Tol hommikul on eriolukord: tellitud on 450 kaneelirulli ja Heljo üksi lihtsalt ei jõuaks.

Kommentaarid
Copy