Saaremaa vald ergutab majapidamisi biojäätmeid koguma (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SORTEERIVAD: Saaremaa vallavalitsuse töötajate kohvipaks ja banaanikoored kogutakse eraldi prügikastidesse, mille sisu viib koristaja biolagunevate jäätmete konteinerisse.
SORTEERIVAD: Saaremaa vallavalitsuse töötajate kohvipaks ja banaanikoored kogutakse eraldi prügikastidesse, mille sisu viib koristaja biolagunevate jäätmete konteinerisse. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vald soovib Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) abil soetada Saaremaa majapidamistele konteinereid ja kiirkompostreid, et edendada biojäätmete liigiti kogumist.

KIK-i taotluse järgi ostab vald 500 kiirkompostrit ja 200 biojäätmete kogumiseks mõeldud konteinerit, et jagada need Kuressaare linnas või valla tiheasustusaladel asuvatele eramajapidamistele ja kuni kümne korteriga korteriühistutele.

Vallavalitsuse jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel (pildil) ütles, et kindlasti kompostivad oma biojäätmeid paljud eramajapidamised, samuti on jäätmeid asunud kompostima ka paljud kortermajad, kuid mitmel pool on probleemiks, et seda tehakse lahtiselt, mis ei ole ehk just kõige meeldivam lahendus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles