Kultuuriministri lahkumine kohalikke kultuurijuhte ei kurvasta

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Anneli Ott
Anneli Ott Foto: Sander Ilvest

Saaremaa kultuuriasutuste juhtidel teisipäeval tagasi astunud kultuuriministri Anneli Otiga erilisi kontakte ei olnud.

Saaremaa valla kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Kristel Peel ütles, et Anneli Otile oli väga oluline regionaalne teema ning Eestimaa eri piirkondade järeleaitamine ja arendamine. “Selles osas ma väga toetasin teda ja ootasin ka reaalseid samme,” märkis ta, lisades, et kontakte tal ministriga väga palju ei olnud.

“Küll aga teeme tihti koostööd tema juhitud ministeeriumiga ja paljude ametnikega sealt on meil väga hea koostöö. Kindlasti loodan, et see jätkub, olenemata ministrist,” sõnas Peel.

Kui minister oma lahkumise teatavaks tegi, viibis Kuressaare teatri juhatuse liige Piret Rauk parajasti Tallinnas teatrite ja etendusasutuste liidu juhatuse koosolekul. Ta nentis, et minister Otiga oli tal kokkupuuteid väga vähe.

“Selles on muidugi süüdi ka suletus, aga samas... 2020. aasta kevadel kohtusid teatrijuhid igal nädalal ja pea kõikidel kokkusaamistel oli Lukas (toonane kultuuriminister Tõnis Lukas – toim) kohal. Ta oli kohal, oli olemas, andis tagasisidet peale igat valitsuse istungit,” rääkis Rauk. Ja kohe pärast toonaste piirangute lõppu sõitis minister ka Saaremaale ja teatrisse.

“Oti puhul on asi selles, et teda lihtsalt ei olnud olemas. Ta ei külastanud etendusi. Ja oli ka reedehommikusi kohtumisi ministriga, veebis, kus ministrit ennast ei olnud,” meenutas Rauk. Peamine Oti patt oli aga see, et ta ei kaitsnud valdkonda. “Me oleme täna olukorras, kus huvitegevus on lubatud. Teatrisse tulek mitte. Kas peaksime teatri huvitegevuseks nimetama?” küsis Piret Rauk.

Anneli Oti asemel asus uueks kultuuriministriks senine Tallinna volikogu esimees Tiit Terik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles