Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto

Aasta parim mahetoit on Uustla talu grilljuust küüslauguga

Margit Lepp ja Siim Sooäär on suurepärane näide, et noor pere saab maal talu pidada. FOTO: Saaremaa toidufestival FB

Lisaks sai sama talu toodangu hulka kuuluv Originaal grilljuust rahvalemmiku tiitli.

Uustla talu grilljuustud valmivad Kuressaare lähedal Kiratsi külas eesti maatõugu ehk maakarja lehmade piimast pererahva Liia, Margiti ja Siimu hoolsa kätetööna, vahendas Ehtne Saaremaa.

Maatõu ainulaadsus seisneb selles, et ta on aretatud kohalikust põlistõust ja aegade katsumuste kiuste on tal säilinud rida tõuomaseid tunnuseid nagu valkjaspunane värvus, nudisus ja piima kõrge rasva-, valgu- ja suhkrusisaldus. Eesti maatõug on 1993. aastast ÜRO Toitlustus- ja Põllumajandusorganisatsiooni ülemaailmses ohustatud tõugude nimekirjas.

Mahetoidu konkurssi korraldab Maheklubi koostöös Maaeluministeeriumiga.

Tagasi üles
Back