Kaablirikke tõttu jäid vooluta tuhanded elektritarbijad

Copy
Elektririke Saaremaal 9.11.2021.
Elektririke Saaremaal 9.11.2021. Foto: Elektrilevi

Ligi 2800 Saare maakonna elektritarbijat on vooluta, kuna riknenud kaabli tõttu lülitusid tööst välja neli Elektrilevi keskpingefiidrit. 

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhtivspetsialist Hardi Puusepp ütles Kadi raadio uudistele, et  rike tekkis kell 9.57 ja elektrike brigaad uurib kohapeal, mis juhtuda võis.

"Järkjärgult hakkame korras liine pingestama. Täpselt taastamise aega ei oska öelda, kuid enamus liine peaks lähitunni-kahe jooksul arvatavasti korda saama," sõnas Puusepp. 

Tema sõnul on mõjutatud kokku 2788 tarbijat. Põhjust ei osanud ta öelda, kuid see võib olla ilmastikuga seoses, seadmerike või kaevetöödest tingitud.

"Lähiajal oleme targemad, kui brigaad ringi on vaadanud," lisas ta. 

Enne keskpäeva rääkis Puusepp Kadi raadiole, et ühele fiidrile tekkis maaühendus ja täpsemat rikkekohta otsitakse. "Maaühendus on näiteks siis, kui liinil on kolm juhet posti otsas ja üks neist kukub maha või juhet üleval hoidva traaversi peale," selgitas Eleringi spetsialist. 

Rikke tõttu lülitas releekaitse millegipärast välja rohkem fiidreid. Miks see nii juhtus, seda hetkel veel uuritakse, lisas Hardi Puusepp. 

"Järkjärgult liine pingestatakse ja hetkeseisuga on suurusjärk 700 klienti pingetu," rääkis Puusepp.  

Kell 13.30 rääkis Hardi Puusepp Kadi raadio uudistele, et linna servas osutus üks kaabel vigaseks ja tänu ümberlülitustele õnnestus elektrivarustus taastada klientidele kella 12-ks.  

"Hetkel vigastuse põhjust ei tea, enne tuleb otsida täpne riknemise koht üles ja maa seest välja kaevata," selgitas Puusepp.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles