Vabadussõja kangelase Mihail Kärme sünnist möödus 128 aastat

Tõnu Veldre
Copy
KAARMA KALMISTUL seisavad poiste vana-vana-vanaisa Mihail Kärme haual Peeter Laum, Karl Robin Rüütel, Gregor Rüütel, Kaur Nelis, kaplan Hannes Nelis ja Sulev Metshein.
KAARMA KALMISTUL seisavad poiste vana-vana-vanaisa Mihail Kärme haual Peeter Laum, Karl Robin Rüütel, Gregor Rüütel, Kaur Nelis, kaplan Hannes Nelis ja Sulev Metshein. Foto: Tõnu Veldre / SAARTE HÄÄL

Pühapäeval tähistati Kaarma kalmistul Mihail Kärme 128. sünniaastapäeva. Saaremaa vabadusvõitlejate ühingu Vabadussõja kangelaste toimkonna kutsel pidas mälestusteenistuse Kaitseliidu kaplan Hannes Nelis.

Oma kõnes avaldas ta veendumust, et sarnaselt kristlastega, kes aitavad ligimesi lihtsalt sellepärast, et nad on kristlased, mitte omakasupüüdlikust soovist taevasse pääseda, nii ka sõdurid võitlevad lahingus vapralt seepärast, et neile on oluline isamaa vabadus, mitte soovist medal rinda saada.

Kaarma kalmistu on eriline selle poolest, et lisaks Vabadusristi kavaleridele Kärmele ja Lepikule on seal sinimustvalgete lippudega tähistatud 16 teadaolevalt sinna maetud Vabadussõjas osalenu hauad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles