Uus nädal algab krõbedalt ja lõppeb sulaga

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lumine segamets linnulennult.
Lumine segamets linnulennult. Foto: Karl Adami

Riigi ilmateenistuse prognoosi kohaselt on uue nädala algul oodata jätkuvalt miinuskraade, kuid nädala teises pooles peaks tulema tuisku ning seejärel minema sulaks.

Esmaspäeval taandub kõrgrõhkkond Põhja-Euroopast Venemaa põhjaalade poole ja madalrõhkkond laieneb servaga Balti riikide kohale. Mõnes kohas sajab lund, aga sadu on enamasti nõrk. Öö on veel tugeva kirde- ja idatuulega, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal laialdaselt -20°C ümbrusse, tuulele avatud rannikul jääb -10°C lähedale, päeval tõuseb -12..-17°C-ni, üksnes tuulele avatud rannikul tõuseb üle -10°C.

Teisipäeval laieneb põhja poolt kõrgrõhuvöönd Eesti kohale. Sajuhooge on hõredalt, mõnes kohas muutub ka taevas selgemaks ning öö on ikka külm, temperatuur langeb alla -15°C, kohati alla -20°C, päeval jääb laialdaselt alla -10°C, saartel ning mandri lääne- ja põhjarannikul tõuseb -5..-8°C-ni.

Kolmapäeval tugevneb kõrgrõhuala ja ilm on suurema sajuta. Tuul on võrdlemisi nõrk. Selgineva taeva all langevad öised miinimumid -20°C, Lääne-Eestis võib veidi leebem olla, päeval tõuseb saartel ja läänerannikul -5°C lähedale, mandri sisealadel jääb alla -10°C.

Neljapäeval hoiab kõrgrõhuala ikka suurema saju eemal. Läänemerele laieneva madalrõhuala survel tõuseb kagutuul tugevaks, mis külmatunnet süvendab. Öine miinimum langeb Lääne-Eestis -10..-15°C-ni, ida pool kuni -20°C-ni, päev tuleb laialdaselt -10..-15°C-ga, vaid tuulele avatud rannikul tõuseb pisut kõrgemale.

Reedel jõuab madalrõhkkond Läänemerele ja avaldab jõulisemat survet ning tõstab kagu- ja idatuule väga tugevaks. Ilm on mandril õhtuni külm, saartel muutub päeval mahedamaks. Lääne-Eestis hakkab päeval lund sadama, tuiskab. Õhtul muutub sadu tihedaks ja läheneb soojem õhumass ning läheb saartel üle lörtsiks ja vihmaks. Sellise ilmamuutuse korral muutuvad liiklustingimused väga halvaks.

Laupäeva öösel liigub madalrõhulohk üle Eesti. Algul sajab lund ja tuiskab, seejärel muutub sadu vesisemaks ja jäiteoht on suur. Õhutemperatuur tõuseb lääne poolt alates järk-järgult üle 0°C. Päeval valitseb tõenäoliselt juba sulailm. Sadusid on hõredamalt, need on nõrgemad ja vesised. Puhub tugev lõunakaare tuul.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles