Mälestame oma kangelasi: Johannes Sepp 127

Tõnu Veldre
Copy
LUMISEL KALMISTUL: Kõneleb kaitseminister Kalle Laanet. Mälestuspalve pidas Kaitseliidu kaplan Hannes Nelis. Kohal viibisid Saaremaa vabadusvõitlejate ühingu liikmed ning Johannes Sepa poeg, lapselaps ja lapselapsed.
LUMISEL KALMISTUL: Kõneleb kaitseminister Kalle Laanet. Mälestuspalve pidas Kaitseliidu kaplan Hannes Nelis. Kohal viibisid Saaremaa vabadusvõitlejate ühingu liikmed ning Johannes Sepa poeg, lapselaps ja lapselapsed. Foto: Katriin Laanet

Pühapäeval tähistati Valjala kalmistul Vabadusristi kavaleri Johannes Sepa 127. sünniaastapäeva. Mälestuspalve pidas Kaitseliidu kaplan Hannes Nelis.

Mälestushetkest võttis osa pühadeks koju sõitnud kaitseminister Kalle Laanet tütrega. Kohal olid Johannese poeg Lembit, lapselaps ja lapselapsed.

Kalle Laanet ütles oma kõnes, et saarlaste algatus on igati kiiduväärt. “Oluline on mäletada ja läbi mäletamise on võimalik üles ehitada tulevikku. Saaremaal algatatud initsiatiiv on ääretult tähelepanuväärne ja selle edasikandumine annab meile lootust, et meie järeltulevad põlved on valmis vajadusel seisma Eesti eest nii, kui tegi seda Johannes oma eakaaslastega. Nagu me teame on Eestit ümbritsevad ajad ärevamad kui kunagi varem viimase 30 aasta jooksul. See tähendab, et peame olema tähelepanelikud, olema valmis kaitsma oma lähedasi ja oma Eestimaad,” rõhutas Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles