Sokikampaania tänuüritusel mälestati Rita Loeli

Copy
Foto: Erakogu

Aasta eelviimasel päeval kogunes Naiskodukaitse sokikampaania toimkond Orissaare staapi, et mälestada idee autorit, Rita Loeli tema 55. sünniaastapäeval, võtta aasta kokku ning teha plaane uueks aastaks.

Jõulutuledega kaunistatud ruumis olid laual maitsvad road. Üheskoos meenutati Rita Loeli ning tema algatatud päris esimest sokikampaaniat. Aastate jooksul on olnud ka keerulisemaid aegu ning vahepeal lausa suur oht, et sõdurpoiste rõõmustamine võib jääda soiku. Küll on hea, et asja võtsid enda kätte Anneli Pitk, Ülle Sülla ning Raili Nõgu, kes on hetkel kampaania põhimootorid. Anneli Pitk juhib ja organiseerib, Ülle Sülla on põhi komplekteerija ning Raili Nõgule usaldatakse see info, kuhu ja kui palju sokke kududa tuleb ning tänu tema organiseerimisele oodatakse meid rõõmuga igas sõjaväeosas.

Igal aastal on kampaanial üllatusi, kuid üks on kindel, sõjaväeosades külvab meie tulek sõdurpoistesse rõõmu ning sellest on kujunenud oodatud traditsisoon. Kui saarlased on alati meeles pidanud kõikide saarte ajateeniajaid (nii Saare- Muhu- kui Hiiumaalt) siis tänavu liitusid esmakordselt meiega hiidlased ise ning toimetasid oma ajateenijatele Hiiumaal kootud sokid.

Õhtu oli pidulik ja jõuluhõnguline, rääkisime naljakaid juhtumisi kui järsku käis uksele kõva koputus ning sisse astus jõuluvana, kes ise end hilinemise tõttu hoopis näärvivanaks nimetas. Sokikampaanias osalejad said kingipakis armsad üllatused ning olid veendunud, et kampaania jätkub seniks kuni on kudujaid. Tänud Annelile, kes näärivanale teed juhatas. Head uut aastat kõigile!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles