Saarerahvas loeb nii menukeid kui ka kohalike autorite loomingut

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
MULLUSED MENUKID: Kaarma ja Eikla raamatukogu juhataja Marina Saukoneni sõnul on maainimesed tublid lugejad, keda uued teosed külmaks ei jäta.
MULLUSED MENUKID: Kaarma ja Eikla raamatukogu juhataja Marina Saukoneni sõnul on maainimesed tublid lugejad, keda uued teosed külmaks ei jäta. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saare maakonna lugemishimulised elanikud oskavad hinnata nii rahvusvahelisi bestsellereid kui ka omakandi kirjanike teoseid.

Saare maakonna keskraamatukogust möödunud aastal laenutatud teoste edetabeli esikohal troonib Delia Owensi rahvusvaheline bestseller “Kus laulavad langustid” 141 laenutuskorraga. TOP 50 teostest üle poolte on aga õpilastele kohustuslik või soovituslik kirjandus.

Laenutuskordade arvu järgi on menukaim saarlasest autor Mele Pesti. Tema mullu ilmunud teosele “Minu Kuressaare – uhkelt iseseisev” kuulub viies koht Justin Petrone “Minu Viljandi – tagasi alguses” järel. Petrone “Minu Viljandit” võeti keskraamatukogust mullu lugeda 88-l, Pesti “Minu Kuressaaret” aga 83 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles