JUHTKIRI Unistus (teisest) kodust

Saarte Hääl
Copy
Kinnisvara. Foto on illustreeriv
Kinnisvara. Foto on illustreeriv Foto: unsplash.com

Vaadates kinnisvaratehingute arvu ja nende koguväärtust, võib julgesti väita, et kaks viimast koroona-aastat on kinnisvaraturul olnud vägagi tegus aeg. Saaremaal kasvas kinnisvaratehingute koguväärtus mullu viie koroonaeelse aasta keskmise näitajaga võrreldes 1,7 ja Muhus 2,8 korda.

Just koroona-aastail, mil inimesed on olnud pigem paiksed ja kulutanud vähem, on paljud neist teinud teoks unistuse oma (teisest) kodust. Ajal, mil nõudlus ületab pakkumist, pole ime, et loosi on läinud kõik – hoonestamata kinnistutest maal asuvate nõukaaegsete korterite ja majadeni, mis vajavad palju rohkem kui üksnes kõpitsemist. Eks kindlasti mänginud paari viimase aasta osturallis oma rolli hirm kinnisvara kallinemise ees. Et kui täna ei osta, võib homme hind olla juba hoopis kõrgem.

Kindlasti tasub enne ostmist hoolega läbi mõelda, kas kopsaka raha eest müüdav maatükk, maja või korter on ikka oma hinda väärt, kas see ikka kasutust leiab ning kui kergesti seda hiljem vajadusel edasi müüa annaks. Kurb, kui uisapäisa tehtud otsust hiljem kahetsema peaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles